Firma Jorna. Messen en scharen online.

Global SAI serie

Global introduceert na 30 jaar zijn eerste nieuwe messenlijn de SAI-serie.
Na de introductie van de traditionele Global messenlijn verrast ontwerper Komin Yamada opnieuw met dit nieuwe totaalontwerp.
Ergonomische grip, 3 lagen staal, afzonderlijk gehamerd lemmet, messcherp en een spiegelend gepolijste snede.Design met een functie.
  • Het gehamerde oppervlak van het lemmet is niet alleen een lust voor het oog, door zijn lage holtes ontstaan er luchtzakjes tussen lemmet en ingrediënt. Hierdoor kunnen de etenswaren langs het lemmet glijden zonder dat ze blijven plakken en laten ze sneller los.
  • De ergonomische duimgreep in het handvat zorgt voor een ontspannen, maar stevige grip.
  • Het handvat is een stuk langer dan bij het traditionele Global mes wat er voor zorgt dat het met iedere denkbare greep perfect mogelijk is om het mes te sturen.
  • Ook zijn de messen in de SAI serie zwaarder.
  • Het Global SAI mes is een 3-voudig stalen mes. De binnenste laag is de door fabrikant Yoshikin gepatenteerde legering Cromova 18, deze is harder dan bij de traditionele Global messen waardoor ze nog scherper zijn (slijphoek van 12 graden) en langer scherp blijven. De 2 buitenste lagen staal in het lemmet zijn gemaakt van de zachtere staal legering SUS 410, dit ‘beschermt’ het mes tegen roest- vlek, en corrosievorming en maakt het minder breukgevoelig. Bovendien zorgt de iets zachtere buitenlaag van het lemmet dat de SAI messen zich relatief makkelijk laten slijpen.